Що потрібно знати про вибір фена для волосся?

Що потрібно знати про вибір фена для волосся?

Почався звичайний день. Зайшли до інтернет-магазину VOOSA.UA та вирішили доглянути собі гарний фен, але не знаєте з чого почати? Зайшли до розділу Інструменти - "Фени" та очі розбіглися від широти вибору електричного фена. Кожен виробник намагається підкорити покупця своїми фішками, які є лише у фенах, що їх випускають саме вони.

Бренди та варіанти груп фенів

Фени таких брендів як Gama, Coifin, Dyson, BabylissPRO та інші представлені в таких групах:

• дорожні фени – зазвичай потужність 1000-1200 Вт, компактні та досить легкі – чудово підійдуть, щоб кинути у дорожню сумку. Висушити волосся можна швидко, де б не знаходився, але найчастіше функція іонізації у них відсутня, тому захистити волосся від пошкодження практично неможливо.

• професійні фени - мають потужність 1900 - 2600 Вт і більше, вага від 300-600 грам, ергономічна, має високу потужність і легкий.

• фен гребінець або фен Браш – дуже цікаве рішення для тих, у кого немає часу на відвідування студій краси, барбершопів або любить кожен день виглядати по-різному: то кучеряві локони, то прямі, а може просто хочеться додаткового обсягу додати своєму волоссю, і ви практично стаєте самі собі стилістом. Купити фен браш або фен гребінець, як його часто називають це означає купити праску, брашинг та плойку в одному апараті.

Професійний фен - у чому відмінність від звичайного?

Щоб ви могли зробити правильний вибір, спробуємо розповісти докладніше про основні характеристики професійних фенів, що спільного і чим вони відрізняються один від одного.

    Професіонали – перукарі, стилісти, барбери використовують у своїй роботі професійний фен. Фірми виробники можуть бути різними і dyson, і babyliss, і ровента і філіпс, ох і складний вибір, коли така різноманітність представлена ​​в інтернет-магазині.

    Працювати майстру доводиться по кілька годин поспіль, лише іноді, на кілька хвилин випускати фен з рук, щоб зробити стрижку або помити волосся своєму підопічному, а значить дуже важливо, щоб професійний фен був досить легким, щоб наприкінці робочого дня, ви себе не відчували як після хорошого тренування в залі, на якій ви займалися підняттям тяжкості тільки однією правою або лівою рукою.

    Фени фірми Gamma, Babyliss, Coifin, Dyson мають вагу від 300-600 грамів.

    Наприклад, фірма Dyson представила фен, особливість якого не тільки – ціна, яка на перший погляд досить висока для фена, навіть професійного, а й збалансованість, яка досягається за рахунок того, що мотор перебуває в ручці фена, а не у верхній частині корпусу. як у більшості моделей, тримати його в руці звичайно не стало легше, але завдяки розподілу ваги все-таки набагато зручніше.

    Ергономічність, тобто форма, точніше розмір корпусу фена.

Основні характеристики – розміри, режими роботи

 Довжина корпусу може бути від 16-19 см (компактні) – застосовуються як у домашніх умовах, так і в салонах краси та барбершопах, оскільки поєднують у собі велику потужність і не становлять жодних складнощів у використанні, а також ідеально підходять для власників короткого волосся.

    Стандартні - довжина корпусу від 19 до 23 см, дані моделі призначені як для використання в салонах, так і вдома.

    Подовжені - мають довжину корпусу 23-26 см - ідеально підходять для власників та володарок довгого волосся.

    Наступне на, що варто звернути увагу на це потужність так як від неї залежить наскільки швидко і якісно можна висушити волосся і при цьому не пересушити його, оскільки це негативно позначиться на здоров'ї волосся, а також не перегріває шкіру голови.

    Якщо ви працюєте перукарем у студії краси або барбершопі, то краще вибирати модель потужність якої 1900 – 2600 Вт і більше, тому що зносостійкість такого обладнання буде вищою.

    Для домашнього використання підійдуть моделі, потужність яких 1300-1900 Вт.

    Крім таких характеристик, про які ми вже розповіли, можна додати:

• наявність температурного режиму, тобто можливість вибрати необхідну температуру, яка залежить від того, який тип волосся, а також який спосіб укладання вибирається, у деяких моделях є кнопка моментального охолодження, завдяки якій можна зафіксувати укладання;

• наявність насадок «концентраторів» та дифузорів, також не завадить у роботі як професіоналам, так і простим обивателям, які щоранку використовують фени, щоб не тільки висушити волосся, але й надати їм об'єм та красиво укласти;

• і, звичайно ж, варто детальніше розповісти про функцію іонізації, яка необхідна для всіх, хто використовує фен.

    Навіть не будучи фахівцем у перукарській справі, ви чудово розумієте, що сушка феном шкодить волоссю, тому що через гаряче повітря волосся пересихає, що призводить до ламкості. Саме тому виробники обладнання для перукарів винайшли фени з функцією іонізації, завдяки якій сушіння та укладання будуть безпечними. У професійному фені є пристрій, що генерує негативно заряджені іони, а вони утримують вологу всередині волосся, тому вони легко піддаються укладання, а блищать так, що до них так і хочеться торкнутися.

    І що важливо, гарантії на фени надаються виробником від 1-го до 2-х років.

    Вибір завжди робити складно, особливо знаючи, скільки моделей представлено в інтернет-магазині Інструменти - "Фени"

    Якщо у вас все ще залишилися питання або сумніви, яку модель купити із задоволенням проконсультуємо.

17.01.2022

Радимо придивитись до цих